Comets

Valmentajat

Seuravalmentajat

Anna Tyutyunyuk

Anna’s passion is Boogie Woogie, which she started to dance in 2011. For her Boogie Woogie is a style, not only in your dance moves, but in your clothes, your hair and your mood according to the song. She competes in Boogie Woogie in Finland and abroad. As a teacher Anna emphasizes good dance technique in every movement, not only basic step or leading and following. Anna has also danced Lindy Hop, Hip Hop and other modern dances, and she does a lot of fitness training.

Annika Ahola

Annika on iloinen ja innostava valmentaja, jonka tunneilla opitaan rennossa ilmapiirissä. Juniorina Annika kilpaili monissa Cometsin rock- ja swing-lajeissa ja kilpauran jälkeen aika kului buggin ja boogien parissa. Nyt Annikalle rakkain laji on west coast swing, jonka hän löysi vuonna 2013. Annikalle on tärkeää, että kaikilla on hauskaa treenatessa ja uutta oppiessa.

Arto Hälli

Arto on innostava valmentaja, jonka tunneilla pääpaino on tekemisessä ja siinä, että tunneilla pääsee tanssimaan paljon. Arton mottona onkin Learning by doing. Arton tanssiharrastus on alkanut lavatansseista ja boogie woogien kautta löytyi west coast swing, johon on sen jälkeen kulunut lukemattomia tunteja. Westissä hänelle on tärkeää saada musiikin eri vivahteet siirrettyä omaksi, tanssiparin ja katsojan kokemukseksi.

Ats Nisov

Atsin tunneilla opitaan tekemällä ja toistamalla. Atsin filosofia on “Less is more” – kun valitaan selkeästi aiheet, joihin keskitytään, niin oppiminen on tehokkaampaa. Ats hurahti west coast swingiin 2016 ja sitä ennen hänellä ei ollut minkäänlaista tanssitaustaa. Ats onkin kannustava esimerkki siitä, miten lyhyessäkin ajassa voi kehittyä todella taitavaksi tanssijaksi. Atsille tärkeää tanssissa on rauhallisuus ja lajinomainen perustekniikka.

Eila Koivisto

Eila on erittäin kannustava valmentaja. Eilalla on monipuoliset tanssitaidot ja lasten lisäksi hän valmentaa aikuisille buggia ja fuskua. Eilalle tärkeää tanssissa on monipuolinen tulkinta ja tanssin ilo. Lasten opettamisessa Eila korostaa lasten oman luovuuden käyttöä ja tanssiliikunnan merkitystä lasten kokonaisvaltaisessa kehittymisessä.

Elina Pasanen

Elina on luova, huumorintajuinen ja tarkka valmentaja, jolle on tärkeää, että tanssi ilmentää musiikkia mahdollisimman hyvin ja tanssin riemu välittyy yleisöön saakka. Ennen siirtymistään rokkiformaation pariin Elina ehti kilpailla jokusen vuoden myös parirokissa sekä kokeilla boogie woogie’a. Rokkiformaatiossa Elinaan vetoaa loistava porukalla tekemisen meininki sekä yhtäläisyydet toiseen harrastukseensa muodostelmaluisteluun, josta hän pyrkii ammentamaan uusia ideoita sekä koreografioihin että valmennukseen ylipäänsä. Tavoitteena hänellä on luoda omaperäisiä, näyttäviä ja viihdyttäviä koreografioita, joista sekä tanssijat että yleisö nauttivat.

Emmi Viinamäki

Emmi uskoo, että positiivisen kautta kehittyy nopeammin. Emmin tanssitausta on kilpatansseissa ja erilaisissa soololattareissa. Nykyään west coast swing vie Emmin vapaa-ajan. Valmentajana Emmi on perusteellinen ja vaativa, mutta tunneilla pitää kuitenkin olla kivaa.

Essi Tikanoja

Essi on opettajana rempseä, iloinen ja kannustava, mutta tarpeen tullen myös tiukkis. Tanssitausta Essillä on laajasti eri soololajeista, mutta lindy hop vei aikuisiällä mennessään ja lajin parissa onkin sittemmin tullut juostua niin kotimaan tunneilla kuin festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Kaikkein hauskimpia tansseja Essille ovat ne, joissa parin välinen kommunikaatio toimii sulavasti molempiin suuntiin – tätä ja musiikin kuuntelemista Essi painottaakin mielellään myös tunneilla.

Hanna Vammeljoki

Hanna on valmentajana onnellisimmillaan saadessaan sparrata tavoitteellisesti treenaavia tanssijoita kohti vahvempaa teknistä taituruutta ja musiikintulkinnallista monipuolisuutta. Boogie woogiessa ja buggissa maajoukkuetasolla kilpaillut Hanna valmentaa edelleen näissä lajeissa Cometsin konkareita ja kilpailijoita, vaikka hänen oma kilpauransa jatkuu nykyään west coast swingin parissa. Tunneillaan Hanna haluaa antaa valmennettavilleen valmiiden ratkaisujen sijaan mahdollisimman käyttökelpoisia elementtejä oman tanssin mielekkääseen kehittämiseen.

Heikki Säteri

Heikin tanssiharrastus on lähtenyt tanssilavoilta. Jossain vaiheessa hän päätti hakea lisää oppia buggiin Cometsilta, josta buggin lisäksi löytyi sittemmin myös boogie woogie ja west coast swing. Valmentajana hän haluaa korostaa viemistä ja seuraamista sekä musiikintulkinnan elementtejä, jotka tuovat paritanssiin enemmän yhteisymmärrystä ja hyvää fiilistä.

Helmi Piironen

Helmi on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt tanssia Cometsilla jo monta vuotta, alkaen junioreissa boogie woogien alkeista jatkaen jopa aikuisten keskikurssille saakka. Helmi tunnetaan I can do it! -asenteestaan sekä siitä, että Helmi rakastaa tanssia boogie woogie’a ja opettaa sitä junioreille alkeissa. Rock rock!

 Hilla Peromaa

Hilla on innostunut ja innostava opettaja, joka tsemppaa tekemään parhaansa. Hilla tanssii monipuolisesti kaikkia lavoilla tanssittavia tanssilajeja, mutta erityisesti Hillaa viehättää rock’n’rollin sporttisuus. Hilla myös esiintyy ja kilpailee rock’n’rollissa. Hillan tunneilla on hauskaa ja hyvää fiilistä ylläpidetään rankassa ja vaativassakin treenissä.

 Hilma Kiuru

 Hilman tunneilla opitaan iloisessa ilmapiirissä. West coast swing vie suurimman osan Hilman ajasta, mutta rakkaita ovat myös seuratanssit ja erilaiset soololajit, joista varsinkin nykytanssi on sydäntä lähellä. Hilmalle tärkeintä on, että tanssi tuntuu hyvältä, joten tunneilla on isossa roolissa vienti-seuraaminen ja tanssia helpottava tekniikkatietämys.

 Jaakko Sainio

Jaakko on rauhallinen ja kärsivällinen opettaja, jota tanssi on liikuttanut ihan kouluajoista lähtien. Alun perin innostus syntyi kansanmusiikin kautta ja parinkymmenen lajikokeilun jälkeen viimeiset kymmenen vuotta Jaakko on tanssinut Balboaa ja muita swinglajeja. Jaakon tunneilla kerrataan aina aikaisemmin opittua ja opetellaan sen päälle uusia kuvioita ja variaatioita niihin. Tunneilla pyritään parantamaan jokaisen omaa tanssia ja edetään ryhmän taitotason mukaan ja myös yksilölisesti. Jaakolle on tärkeää, että tunneilla on jokaiselle jotakin.

Jarmo Kuosmanen

Jarmo on kuuluvaääninen ja suorasanainen savolainen, joka haluaa valmennettaviltaan aina heidän parhaansa. Rakennusinsinööri Jarmo uskoo, että vain vahvasta perustasta ja toimivasta tanssitekniikasta syntyy huikeita tanssijoita.

Jarmo Soini

 Jarmo on innostava konkarivalmentaja, joka aloitti valmennushommat jo vuonna 2010. Valmentajakokemusta löytyy buggissa ja erityisesti rockabillyssä. Jarmon tunneilla tanssitaan paljon unohtamatta kuitenkaan tanssijan hyvää teknistä osaamista. Tanssijana Jarmolla on kokemusta lavatansseista ja lähes kaikista rock- ja swing-lajeista. Kilpailukokemusta häneltä löytyy kotimaan GP-kisoista ja pohjoismaiden mestaruuskisoista. Tanssin opetuksessa Jarmo painottaa rentoutta ja tanssin antamaa hyvää fiilistä, joka saavutetaan tanssijan hyvällä perustekniikalla ja rennolla asenteella hyvää vientiä-seuraamista unohtamatta.

 Joni Oksanen

 Joni painottaa valmennuksessaan tanssiparin välistä tiimityötä ja kommunikaatiota. Jonin tanssitaival on kulkenut lavatanssien ja kilpatanssin kautta west coast swingiin. Jonille on tärkeää, että jokainen kurssilainen lähtee tunnilta niin, että he kokevat oikeasti saaneensa jotain itselleen olennaista tunnin opetuksesta. Tanssissa Jonille on keskeistä parin välisen yhteyden lisäksi musiikintulkinta ja hetkessä eläminen ja luominen eli improvisointi.

Joonas Ahonen

 Joonas on täsmällinen ja tsemppaava valmentaja, joka korostaa opetuksessaan urheilullisuutta ja tanssitekniikkaa. Hänellä on kilpailutausta rock’n’rollissa. Joonakselle tärkeää tanssissa on terve kilpailuhenki ja itsensä voittaminen. Hän kannustaa kurssilaisiaan asettamaan itselleen sopivan haastavia tavoitteita. Joonas valmentaa Cometsilla juniorikursseja.

Juha Martikainen

 Valmentajana Juha on kannustava ja pyrkii saamaan oman innostumisensa tarttumaan myös oppilaisiinsa. Opettamisessa henkilökohtaisen palautteen antaminen on keskeisessä roolissa. Juha on kokeillut useita Cometsin lajeja, joista erityisesti rockabilly ja boogie woogie innostavat tanssimaan musiikin takia. Rockabilly on se laji, jossa hänet näkee myös kisalattialla. Tunneilla tunnelma on välitön ja valitun musiikin merkitys on suuri ja se jousto, jousto ja jousto!

 Juuso Latva-Kiskola

Juuso on hyväntuulinen ja mukava valmentaja. Juuso opettaa Cometsilla west coast swingiä. Juuson tanssiharrastus on alkanut lavatansseista. Tänä päivänä lempilajeja ovat westin lisäksi boogie, blues, kizomba ja polkka. Juuso painottaa tanssissa ja opetuksessa kehittymistä hauskanpidon kautta.

 Kaisa Salminen

Kaisa on tasapuolinen ja perusteellinen valmentaja, joka haluaa, että kaikille jää tuntien jälkeen hyvä fiilis. Kaisa aloitti lavatansseilla vuonna 2010. Samana vuonna Kaisa löysi Cometsin ja sieltä buggin, fuskun ja boogie woogien. West coast swing -tunneille tie vei vuoden 2012 loppupuolella ja tänäpäivänä Kaisa treenaakin vain westiä. Kaisa painottaa opetuksessaan hyvää fiilistä ja tanssin iloa. Hän pitää myös tekniikan viilaamisesta.

 Kalevi Hämäläinen

Kalevi on paljasjalkainen stadilainen, jolle tanssikilometrejä on kertynyt runsaasti. Hän on Suselin seuratanssinohjaaja sekä Tanssiurheiluliiton rock- ja swing- valmentaja. Puhetyöläisenä ohjeet tulevat selkeinä ja rauhallisesti. Harjoitteet otetaan tosissaan vaan ei liian vakavasti. Hymy ja nauru ovat läsnä joka tunnilla. Erilaiset harjoitteet lajista poiketen tuovat tunneille lisämausteita. Yksilön ja ryhmän tarpeiden mukaan tuntisuunnitelmassa on aina liikkumavaraa. Hyvän perustekniikan lisäksi oman persoonallisuuden säilyttäminen ovat tanssijalle Kalevin mielestä tärkeitä elementtejä.

Karita Ala-Savikota

Karita pitää tekniikan hiomisesta ja nauttii pienien ryhmien valmentamisesta, jolloin voi antaa enemmän henkilökohtaista palautetta. Loppuvenyttelyt kuuluvat Karitan valmentamisen periaatteisiin. Hän on vanha konkari, joka on aloittanut lavatansseista jo nuorena ja sittemmin kokeillut kaikki mahdolliset paritanssit kilpaillen, esiintyen ja valmentaen. Balboa on Karitan viimeisin innostuksen kohde. Karitan tunneilla tanssitaan paljon.

 Kristian Setälä

Kristian on muusikkotaustainen matemaatikko, jolle tanssissa ovat tärkeitä erityisesti hyvä perustekniikka ja musiikin tulkinta. Kristian aloitti tanssiharrastuksen lavatansseilla, joiden parissa hän viihtyy edelleen. Ensimmäisen tanssivuoden lopulla löytyneet lindy hop ja balboa tuntuivat kuitenkin heti erityisen omilta. Kristianin valmennus etenee rauhalliseen tahtiin ja loogisesti ja tavoitteena on oppia mieluummin muutaman asian hyvin kuin paljon asioita sinne päin.

 Lauri Laitinen

 Valmentajana Lauri on positiivinen ja kannustava. Ensikosketus tanssiin syntyi 2013 ja lajina on tuosta hetkestä asti pysynyt west coast swing, ilman syrjähyppyjä muihin lajeihin. Tanssissa Laurille on tärkeintä löytää oikea tuntuma niin, että tanssista vuoropuhelua viejän ja seuraajan välillä. Tätä Lauri pyrkii tuomaan myös opetuksessaan esille.

Liisa Soini

 Liisa on valmentaja, jonka tunneilla edetään vaihe vaiheelta kohti lajinomaista tanssia. Liisa aloitti tanssimisen lavatansseista ja lattareista, joissa erityisesti fusku ja bugg innostivat. Niiden kautta Liisa löysikin Cometsin ja opetteli sitten tanssimaan lähes kaikkia Cometsin lajeja. Liisa kilpailee fuskussa, buggissa ja rockabillyssä. Opetuksessa Liisa painottaa tekemällä oppimista, sillä tanssimista ei opi kuin tanssimalla ja virheistä oppimalla. Liisa on usein mukana vaihtoringissä seuraajana tai viejänä, sillä hän haluaa voida antaa palautetta ja vinkkejä oppilaille yksilöllisesti.

Maria Leikola

Maria on iloinen ja myötätuntoinen opettaja, joka pitää huolta siitä, että tunneilla kaikki pysyvät mukana.  Marian tunnit tarjoavat sopivassa suhteessa haastetta niin keholle kuin mielellekin. Lapsena Maria on harrastanut useaa tanssillista lajia ja löysi tiensä Cometsin rock’n’roll naisformaatioon vuonna 2016 – edelleen esiintyen ja kisaten kyseisessä lajissa.

Marika Torniainen

Marika on kannustava ja iloinen valmentaja, jolle läsnäolo, hyvä tanssitekniikka ja musiikin tulkinta ovat tanssin ydin. Marikan tunneilla musiikin ilmentämistä ja tanssiparin vuorovaikutuksen vahvistamista lähestytään mielikuvien avulla. Marikan aloitti tanssiharrastuksen boogie woogien parista vuonna 2014 – sen lisäksi hän viihtyy hyvin blues ja lindy hop -bileissä. Marika on kilpaillut boogie woogiessa ja lindy hopissa.

 Marika Vepsäläinen

 Marika on valmentajana rauhallinen, kannustava, vaativa ja intuitiivinen ja lähestyy tanssia isompina konsepteina, jotka pilkotaan pienempiin, konkreettisiin osiin ja harjoituksiin. Hän on tanssinut west coast swingiä muutaman vuoden, joista puolitoista vuotta panostanut vahvasti treenaamiseen ja kisaamiseen. Aikaisemmin Marika on tanssinut aktiivisesti salsaa ja boogie woogie’a ja jonkun verran kizombaa. Marika painottaa tanssissa ja opetuksessa laadukasta perustekniikkaa, musikaalisuutta ja kunkin tanssijan yksilöllistä kehityspolkua ja omien vahvuuksien tunnistamista ja kehittämistä.

 Markku Lindroos

Tanssivalmentajana Markku on opastava ja neuvova. Markku on opettanut aiemmin lindy hopia ja boogie woogie’a. Nyttemmin valmentamisen ja tanssimisen painopiste on balboassa. Markku on kouluttautunut myös lavatanssien valmentajaksi. Markku uskoo, että hyvä perustekniikka avaa ovet tanssin kehitykselle ja hyvälle parityöskentelylle.

Meeri Ahlsved

Jos joku on analyyttinen ja tarkka tekniikasta, niin Meeri. Meeri tanssii paljon ja se näkyy. Ensimmäisistä kisoista Meeri hakikin heti mitalin fuskussa. Meeri opettaa junioreille boogie woogie’a alkeissa. Meeri haaveilee myös boogiessa kilpailemisesta, mutta vielä on etsinnässä joku hyvä junioriviejä. Meerin motto on treeniä, lisää treeniä, vielä vähän treeniä.

Mila Auvinen

Mila löysi tiensä boogie woogie alkeisiin 1990-luvun loppupuolella ja pitkän tauon jälkeen palasi lempitanssinsa pariin uudestaan vuonna 2011. Pian Mila löysi myös muut lajit, joista rockabilly ja bugg ovat hänen päälajeina tällä hetkellä. Näissä lajeissa Milan on nähty pyörähtävän kisalattioillakin. Lähinnä Milan sydäntä on ollut ja on edelleen, rockabilly-genre kaikessa muodossa. Mila aloitti rockabillyn opettamisen 2013 ja on pysynyt rivistössä siitä lähtien. Opettajana Mila pyrkii luomaan rennon ja kannustavan ilmapiiriin hyvällä roketsumusiikilla, jonka tahdissa meinaa itsekin välillä villiintyä. Siitä huolimatta Mila liputtaa hyvän perustekniikan puolesta, lajissa kuin lajissa.

Milla Leisso

Millan kursseilla on lämmin ja riemukas tunnelma sekä selkeä rakenne. Tekniikkaan syventyminen on omassa tanssissa ja opettamisessa hänelle kaikkein sytyttävintä, insinööri kun on. Swing-musiikki vetää puoleensa taianomaisesti ja se lieneekin syy, miksi juuri lindy hop ja balboa ovat vieneet jalat alta (jos ilmaus sallitaan). Yön hämäryydessä Millan voi nähdä myös viihdyttämässä Midnight Follies -tanssiryhmän riveissä.

Mimosa Lindgren

Pienimpien junnujen mielestä paras juniorivalmentaja on Mimosa, koska hän on aina hyvällä tuulella ja osaa tehdä kärrynpyörän! Mimosa tanssii naisformaatiossa ja hän rakastaa esiintymistä, joten hän on mitä mainioin esikuva vekararokkilaisille, joita hän tutustuttaa tanssin ja musiikin maailmaan ohjaten heitä ottamaan ensiaskeleensa esiintymisessä aikuisille. Mimosa on mahtava!

Nanna Myllymäki

Nanna on energinen valmentaja. Nanna on tanssinut 6-vuotiaasta asti ja tanssihistoriaan mahtuukin laaja lajikirjo, josta isoimmat opit on ammennettu spekseistä (opiskelijateatterissa tanssijana ja koreografina) sekä kansantanssista. West coast swingin Nanna aloitti vuonna 2014. Nanna painottaa west coast swingissä yksilönä oman tien etsimistä ja parin kanssa yhteisen suunnan löytämistä.

Nina Kuuliainen

Nina on innostava ja kannustava rockabilly-opettaja, jolta saa apua kysyttäessä ja neuvoja pyytämättä. Nina on aina tykännyt tanssia. 50-luvun genren tanssitapahtumat Suomessa ja ulkomailla sekä niissä nähdyt tanssikuviot houkuttelivat laajentamaan omaa osaamista – niinpä Cometsin lajit ovat tulleet tutuiksi ja niistä ensimmäisenä rockabilly, joka on edelleen Ninan ykköslaji. Loistava musiikki ja helmoja pyörittävä tanssi tempaa mukaansa, ja kuin huomaamatta kunto nousee, iloinen tunnelma tarttuu ja tunnilta lähtee hymyillen.

Niko Huttunen

Niko on opettanut cometsilla lukuisia vuosia ja onkin tuttu kasvo kaikille Helsingin lindyhoppareille. Jos olet aloittanut lindy hopin viimeisen 5 vuoden aikana, olet todennäköisesti käynyt Nikon tunneilla. Nikon tunneilla treenataan ja etsitään tekniikan lisäksi tärkeää lindy-innostusta, joka syntyy joskus epätavallisilla keinoilla.

Olá Länsman

Olán tanssiura alkoi vuonna 2015 opiskelijoiden lavatanssikerhossa. Jo ensimmäisellä kurssilla käytiin läpi molempia tanssirooleja, ja sen jälkeen Olá onkin kehittänyt sekä vienti- että seuraamistaitojaan kursseilla ja viikkotunneilla. West coast swingiä opettaessaan Olá pyrkii nitomaan uudet tiedot ja taidot yhteen aikaisemmin opetettujen oppien kanssa mahdollisimman sulavasti.

Outi Salonen

Outi on kannustava valmentaja, jolle on sydämen asia, että kurssilaiset kehittyvät ja pääsevät lähemmäs tanssiunelmiaan. Outi on tanssinut pikkutytöstä asti ja aikuisiällä soololajit vaihtuivat swing-paritansseihin. West coast swingin löydyttyä kaikki vapaa-aika on kulunut tunneilla, tansseissa ja leireillä. Outi painottaa opetuksessaan sitä, että molemmat, seuraaja ja viejä, kantavat yhtä suurta vastuuta ja kummallakin on mahdollisuus vaikuttaa tanssiin.

Outi Suomi

Outi on perusteellinen ja energinen valmentaja. Outin lempitansseihin kuuluvat rock’n’roll, bugg ja west coast swing. Outilla on pitkä kilpailutausta rock’n’rollissa. Outille erityisen tärkeää tanssissa on urheilullisuus ja yhteisöllisyys. Junioreille Outi haluaa opettaa tervettä kunnianhimoa ja toisten tsemppaamisen tärkeyttä.

Pirja Vitikka-Koponen

 Pirjalla on täsmällinen ja tuloksellinen valmennusote, fysioterapeutin koulutus ja monipuolinen lajiosaaminen Cometsin tanssilajeissa. Pirjalle erityisen tärkeää tanssissa on musiikin ilmentäminen ja valmennuksen vahvuusalueina ovat muun muassa vartalonhallinta, tanssiasento ja rytmi. Pirja toimii lisäksi seuran aktiivina monissa eri tehtävissä ja kehittää jatkuvasti junioritoimintaa.

Reetta Koivuniemi

 Reetta on kokenut kilpailija, valovoimainen esiintyjä ja tuttu näky valmentajana niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Rock’n’swing -tanssit ovat täyttäneet vapaa-ajan syksystä 2006 ja näistä erityisesti boogie woogie on ollut rakkautta heti ensi askeleelta. Reetta on valmentajana innostava, säntillinen, ja kannustava. Hän painottaa opetuksessaan tanssitekniikan perusasioita ja yhteistä musiikin tulkintaa: rytmi, vienti-seuraaminen ja tanssillisuus ovat ehdottomia suosikkeja.

Saara Honkanen

 Saara on innostava valmentaja, joka haluaa kannustaa paitsi oppimaan, myös nauttimaan tanssista. Saara aloitti tanssiharrastuksen sekalaisella valikoimalla soololajeja. Pari vuotta tuli vietettyä myös historiallisten kuviotanssien parissa, mutta kun tarjoutui tilaisuus kokeilla lindy hopia, laji hurmasi heti. Sen jälkeen mukaan on tullut liuta muitakin paritanssilajeja. Saaran tunneilla saa kokeilla ja pitää hauskaa.

Salla Nuutinen

Sallan valmennuksessa tärkeintä on tanssin ilo – hän haluaa opettaa niin, että kurssilaiset suorastaan janoavat tunneille oppimaan uutta. Salla painottaa opetuksessaan hyvää perustekniikkaa. Hän haluaa saada kurssilaisten tanssipotentiaalin esiin ja välittää kurssilaisille, että tanssi on sosiaalinen laji, jonka tarkoitus on pitää hauskaa parin kanssa. Salla on tanssinut 14 vuotta balettia ja sivussa muun muassa nykytanssia, showtanssia, jazzia, streettiä ja karakteritanssia. Yliopiston lavatanssikurssin myötä Salla löysi buggin, jonka pyörähdyksiin rakastui. Hän on harrastanut monipuolisesti rock- ja swing-tansseja, joista rakkaimmat ovat bugg ja west coast swing. Salla kilpailee buggissa, jota hän valmentaa Cometsilla.

Susanna Ritala

Susanna on helposti lähestyttävä, kannustava ja innostava valmentaja, joka luo viihtymisen tunnelmaa tunneilla. Susanna on lapsesta lähtien kokeillut lähes kaikkia paritansseja kansantanssista salsaan, omimpina lajeinaan hän pitää kuitenkin lindy hoppia, west coast swingiä ja tietenkin balboaa. Hän valmentaa joustavasti kurssilaisten oppimisen tahtiin ja palautteen mukaan, tanssii valmennettavien kanssa ja antaa heille rohkeasti palautetta oppimisen tueksi.

Suvi Leskinen

Suvin tavoitteena valmennuksessa on saada oppilaat viihtymään ja parantamaan tanssitaitoaan siinä sivussa. Tunneilla tanssitaan paljon, ja tehdään harjoitteita, joilla kehitetään yleistä tanssitekniikkaa. Erityinen paino on vienti-seuraamisella, sillä Suvin mielestä paritanssissa erityisen kiinnostavaa on parin välinen kommunikointi tanssin keinoin. Aiemmin soololajeja tanssinut Suvi löysi paritanssit opiskelijoiden lavatanssikerhosta 2012 ja pian tämän jälkeen boogie woogien, joka alkoi viedä treenisalille monta kertaa viikossa. Nykyään treenikalenterin täyttävät boogie woogien lisäksi lavatanssit ja west coast swing.

Teemu Hirsimäki

Teemu on leppoisa ja kannustava opettaja, jonka tanssipolku on kulkenut kansantanssien ja stepin kautta swing-tanssien pariin. Teemun päälaji on ollut lindy hop vuodesta 2010 alkaen, mutta viime aikoina Teemu on tanssinut aktiivisesti myös balboaa ja bluesia. Nykyään Teemu treenaa ja tanssii kaikkia lajeja aktiivisesti sekä viejänä että seuraajana ja pyrkii edistämään sukupuolineutraalia tanssikulttuuria. Opetuksessa Teemun sydäntä lähellä on rento ja pehmeä vuorovaikutus, aktiivinen tanssi koko keholla sekä musiikin tulkinta.

Tero Rahko

Tero on lupsakka oululainen, jonka tunneilla edetään insinöörimäisen loogisesti vaiheesta toiseen. Tero aloitti perinteisillä lavatansseilla, kunnes erehtyi westitunnille ja siitä lähtien westie veikin mennessään. Tanssissaan ja opetuksessaan Tero painottaa parityöskentelyä, hyvää tekniikkaa ja ennen kaikkea hauskanpitoa.

Tiina Tuomaala

Tiina Tuomaala on omien sanojensa mukaan tanssiinhurahtanut  sekatanssija, sillä hän harrastaa aktiivisesti useita tanssilajeja. Ohjaajana hän painottaa hyvää perustekniikkaa, mutta haluaa ennen kaikkea kannustaa kurssilaisia löytämään itselleen luontaisen tavan liikkua musiikissa ja nauttia siitä.

Tiiti Valonen

Tiiti on positiivinen ja innokas swing-tanssija ja -dj, joka löysi tiensä tanssin pariin lindy hopin kautta. Tanssinälkä vain kasvoi ja mukaan tulivat myös jazz roots, steppi ja balboa sekä lukuisat tanssileirit ulkomailla. Tiitin jazz roots -tunneilla harjoitellaan hyvää tanssitekniikkaa mutta myös omaa ilmaisua ja improvisaatiota, musiikin tulkintaa ja lajin historiaa unohtamatta.

Timo Huhtinen

Timo pyrkii opettamaan tekemisen kautta. Hän on myös tarvittaessa mukana vaihtoringissä, jolloin seuraajat pääsevät kokemaan, miltä vienti tuntuu valmentajan tekemänä. Timo tanssii kaikkia Cometsin tanssilajeja ja kilpailee buggissa, boogie woogiessa, fuskussa ja rockabillyssä. Kesäisin tie vie myös lavatansseihin. Timon opetuksessa on aina mukana tanssitekniikkaa, mutta pääosin tekniikkaa harjoitellaan kuvioiden avulla. Tanssitekniikka ei ole Timolle itsetarkoitus, mutta hän painottaa, että sitä hallitsemalla tanssiminen on mukavampaa sekä viejälle että seuraajalle.

Týna Zvelebilova

Týna has been dancing Step, Contemporary and Social Dances since she was a teenager. In 2013 she discovered Boogie Woogie, and in her words, her true dance life started. Later on she has been dancing other swing dances like Bugg, Lindy Hop and West Coast Swing. In teaching she is supportive to her students. She believes that improving your dance is an infinite process of growing. There is always going to be something you could do better, but each step of progress you do, should make you happy.

Ulla Anttila

Ulla on pirteä ja kannustava valmentaja, jonka oma tanssiharrastus alkoi tanssilavoilta vuoden 2008 tienoilla. Pian vauhdikkaammat rock- ja swing-lajit veivät sydämen. Ullalla on kokemusta kaikista Cometsin lajeista ja aktiivisesti hän on treenannut mm. buggia, fuskua, rockabillyä, charlestonia ja lindy hopia. Lindy hop on ollut kotilaji, jonka pariin on aina tullut palattua. Nykyään Ulla tanssii ja harjoittelee aktiivisesti sekä viejänä että seuraajana. Ullalle tärkeää on opetuksen selkeys ja loogisuus ja se, että tunneilla todella tanssitaan paljon. Opetuksessa perustana on hyvä tanssitekniikka ja pehmeä vienti-seuraaminen, mutta Ulla haluaa kannustaa kaikkia myös hulluttelemaan ja löytämään oman tyylinsä tanssia.

Vesa Ojala

Vesa on aktiivinen tanssija, joka on harjoitellut mm. argentiinalaista tangoa, bluesia sekä lähes kaikkia rock- ja swing-tansseja. Lähimpänä Vesan sydäntä ovat elegantti balboa ja letkeä lindy hop. Tanssin pariin Vesa siirtyi aikido-tatameilta ja hän löytää lajeista erittäin paljon yhtäläisyyksiä parien välisessä tarkassa kontaktissa. Vesan tunneilla pureudutaan harjoiteltaviin asioihin loogisesti pala kerrallaan ja edetään vauhtia, joka mahdollistaa opeteltavien asioiden kunnollisen omaksumisen. Vesan erityisenä mielenkiinnon kohteena on viejän ja seuraajan välinen kontakti ja vuorovaikutus, joka tekee tanssista molemmille miellyttävän ainutlaatuisen kokemuksen.

Veera Korpinen

Kenen tunneilta lapset lähtevät hymy huulilla, huomaten oppineensa taas jotain uutta? No Veeran tietysti! Veera on nuori, mutta jo mittavan tanssiuran tehnyt neito: Veeralla on plakkarissa muun muassa Suomen mestaruus ja hän on edustanut Suomea maajoukkueessa MM- ja EM-tasolla. Veera on energinen ja luova keksimään uusia harjoitteita, ja onkin näin mitä mainioin vahvistus Cometsin junioripuolelle. Veera ohjaa Vekararokkia. Hänen mielestään lastentansseissa tärkeintä on hyvä fiilis ja kehittävä tekeminen. Hänen tunneiltaan ei positiivisuutta ja mielekästä tekemistä puutu.

Ville Pessi

Sopivasti huumoria, tekniikkaa ja tekemistä – siinä konsepti, jolla Villen tunneilla mennään. Hänen tunneillaan viihtyvät kaikki vauvasta vaariin. Ville opettaa Cometsilla niin junioreita kuin aikuisiakin. Ville kilpailee myös aktiivisesti rock- ja swing-tanssilajeissa sekä toimii seuran hallituksessa. Lisäksi Ville on juniorilajivastaava, joten junnupuoli on vakaassa vientiotteessa.

Vuokko Lipponen

Vuokko on opettajana iloinen ja energinen ja haluaa että kurssilla on hyvä meininki.
Vuokko on tanssinut boogie woogie’a vuodesta 2012, kun jäi kerrasta koukkuun iloiseen ja energiseen lajiin. Vuokko tanssii myös muita rock’n’swing-lajeja, kuten lindy hoppia ja buggia, mutta boogie on aina oleva ensirakkaus.
Vuokon intohimo tanssissa on yhteisen hauskan pitäminen parin kanssa, johon liittyy oleellisesti mm. vienti-seuraaminen ja musiikintulkinta. Muistakaa ihmiset olla läsnä musiikissa ja parillenne!

 

Seuran ulkopuoliset valmentajat

Ari Halinen & Kati Vestman

Kahden tanssikulttuurin kohtaaminen on alusta lähtien Arin ja Katin tyyliä tanssia ja opettaa. Valmennuksessaan Ari ja Kati soveltavat yleistä tanssitekniikkaa sosiaalitanssin vapauteen. Arin ja Katin tavoitteena on tukea tanssijan omaa kehitystä ja sitä kautta paritanssin sujuvuutta. Polte kehittyä tanssijoina ja opettajina on huolehtinut ettei treenisali ole unohtunut ja oppilaan rooli on edelleen tuttu. Ari ja Kati ovat kilpailleet yhdessä vuosina 1999–2006, osallistuen lähes kaikkiin kotimaassa järjestettyihin rock- ja swing-tanssikisoihin edustaen Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry:tä. He edustivat Suomea PM-, EM ja MM-tasolla sekä kiersivät neljä vuotta WRRC:n Boogie Woogie World Cup -kisoja. Kisalajeihin kuuluivat boogie woogie, lindy hop, bugg, fusku ja balboa.  Ari ja Kati valmentavat Cometsilla boogie woogien ja buggin kilparyhmiä sekä balboaa.

Hanna Tuominen

Positiivisen Hannan tunneilla on luvassa haasteita ja onnistumisia sopivassa suhteessa. Hanna on aloittanut tanssimisen buggilla ja fuskulla aikuisiällä. Suuri rakkaus, west coast swing, löytyi 2011. Hannan tunneilla keskitytään tanssimiseen: musiikintulkintaan, hyvään tekniikkaan, vartalonkäyttöön sekä toimivaan parityöskentelyyn, jotta molemmat voivat tanssia entistä paremmin yhdessä. Kaikesta Hannan opetuksesta välittyy rakkaus tanssiin ja innostus siihen, että ihmiset oppivat, kehittyvät ja huomaavat tekevänsä asioita, joita eivät hetki sitten vielä osanneet.

Jennina Färm

Jennina on harrastanut 13 vuotta kansantanssia, ja vuonna 2011 hän löysi west coast swingin. West coast swingin myötä Jennina laajensi osaamistaan muualle paritanssin kentälle ja lähti opiskelemaan tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakouluun. West coast swingin lisäksi Jennina on tanssinut salsaa, bachata merengue’a, kizombaa, zoukia ja argentiinalaista tangoa. Jennina painottaa opetuksessaan parin välistä yhteyttä sekä yksilön kehotuntemuksen ja -tietoisuuden kehittymistä, jotka tukevat oman tanssityylin löytymistä.

Laura Halttunen

Laura Halttunen on paitsi esiintyvä tanssinopettaja, myös koreografi, tapahtumajärjestäjä, Midnight Folliesin ohjaaja ja Jazz Factoryn omistaja. Laura on maahantuonut taitonsa Euroopasta, jonka kansanvälisiä työpajoja ja tapahtumia hän on kolunnut vuosikymmenen, erikoistuen jazz roots -lajeihin, lindy hopiin ja bluesiin. Laura on energinen ja eläytyvä opettaja, joka hellii huumorilla ja piiskaa tekniikalla. Hänelle on tärkeää saada oppilaansa löytämään vankka tekninen pohja sekä uskallusta heittäytyä ja eläytyä tanssiin ja musiikkiin.

Markus & Tuire Mast

Markus ja Tuire ovat kasvaneet yhdessä west coast swingin valmentajuuteen ja heille on pitkän opetustaipaleen aikana kehittynyt yhteinen opetustyyli ja dynamiikka. Markuksen tanssielämästä ennen west coast swingiä taas löytyy kilpatanssia ja lyhyitä kokeiluja muun muassa lavatansseista, salsasta ja boogie woogiesta.Tuiren tanssipolku on kulkenut rock´n´rollin, kilpa-aerobicin sekä lyhyen showtanssitaipaleen kautta westin pariin. Pari pyrkii jatkuvasti kehittämään omaa tanssijuuttaan ja opettajuuttaan ja nyt muutaman vuoden ajan Tuire onkin harrastanut westin lisäksi soolotansseja (jazz ja show) parantaakseen omaa tanssitekniikkaansa ja ammentaakseen sieltä uusia harjoitteita opetukseen. Tuire ja Markus pyrkivät suunnittelemaan tunnit niin, että opetettava asia koostuu 50 % tekniikasta ja harjoitteista sekä 50 % kuvioista. Tanssijat saavat heidän tunneiltaan harjoiteltavaa myös tuntien ulkopuolelle. Tuire ja Markus ovat sitä mieltä, että hyvän tekniikan kautta tanssijat pystyvät toteuttamaan haastavampaa materiaalia omassa tanssissaan.

Masi Saurén

Masi aloitti tanssimisen 10-vuotiaana showtanssilla, street-tanssilla, jazzilla ja breakdancella. Vuonna 2001 hän löysi rock- ja swing-tanssit ja on siitä lähtien kilpaillut niissä aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla. Masi opettaa swing-tanssien lisäksi street-tansseja. Masin tunneilla opitaan asioita rennolla ja hauskalla tavalla. Masi on lindy hopin kolminkertainen Suomen mestari ja PM-hopeamitalisti. Boogie woogiessa Suomen mestaruuksia on kertynyt hänelle jo neljä.

Matleena Haapalainen

Matleena on Oulussa vaikuttava monipuolinen paritanssin ammattilainen, jonka valloittava persoona ei jätä ketään kylmäksi. Suora, mutta huumorilla höystetty palaute auttaa tanssijoita kehittymään ja samalla suupieletkin kääntyvät kuin huomaamatta ylöspäin. Vahvan pedagogisen osaamisen lisäksi Matleena kuuluu niihin opettajiin, joiden oma tanssitaito on kansainvälisesti erittäin kovalla tasolla. Kisamenestystä on tullut niin Suomessa kuin ulkomaillakin muun muassa boogie woogiesta, lindy hopista ja west coast swingistä.

Pirjo & Tommi Koivula

Tuomas Sillanpää

Tuomas on kokenut kisaaja, esiintyjä ja valmentaja niin Suomessa kuin ulkomailla, jonka tunneilla aivonystyröitä haastetaan ja hymykuoppia kaivetaan. Tuomas on tanssinut viimeiset 15 vuotta rock- ja swing-tansseja päälajeinaan boogie woogie ja bugg, joista hän on myös haalinut useita suomenmestaruuksia. Opetuksessaan Tuomas tykkää painottaa vientiseuraamista ja kuinka sitä käytetään musiikintulkinnan välineenä sekä hikoilla perusasioiden äärellä.