Comets

Vapaaharjoittelu

Harjoittele itsenäisesti

Vapaaharjoittelut eli vaparit ovat yksi tanssijana kehittymisen kulmakivistä. Vapareilla voit harjoitella omaehtoisesti tanssikursseillamme oppimiasi kuvioita, tanssitekniikkaa ja musiikin tulkintaa.

Erilaisia vapareita:

 1. Varaa vapari yhdessä treeniparin kanssa.
 2. Kerää treeniporukka esimerkiksi samalla kurssilla olevista ja varatkaa yhteinen vaparivuoro.
 3. Yleisvaparit (parinvaihtorinki, kysy valmentajilta/lajivastaavilta onko tietyllä yleisvaparilla parinvaihtorinki vai kannattaa ottaa oma treenipari mukaan)
 4. Ohjatut vaparit (paikalla on joku lajin valmentajista, parinvaihtorinki, mutta mahdollisuus myös yksin treenaamiseen)

Vaparivuoron varannut päättää soitettavasta musiikista. Vuoroa ei voi varata vain itselle – kaikki muutkin seuran jäsenet voivat tulla treenaamaan vaparivuorollesi. Myös yksäri-merkintäisille vuoroille voivat muutkin cometslaiset tulla harjoittelemaan.

Harjoittele Comets Clubilla

Cometsin jäsenmaksun maksaneet voivat käydä Comets Clubilla Pukinmäessä harjoittelemassa omatoimisesti silloin kun saleissa ei ole valmennusta tai muita varauksia. Vapaaharjoittelijan tulee noudattaa salien sääntöjä.

Vapaaharjoitusaika varataan omatoimisesti kyseisen salin kalenterista. Sen käyttöä varten tarvitset sekä Google-tilin että muokkausoikeuden. Salin käyttöoikeuden saaminen edellyttää, että olet maksanut jäsenmaksun eikä aiempia kurssimaksuja ole maksamatta.

Varausohje

 1. Pyydä kalenterin muokkausoikeus Timo Huhtiselta: timo.huhtinen@comets.fi.
 2. Varaa aika kalenterista. Valitse pieni tai iso tanssisali. Merkitse kalenterivaraukseen, minkä Cometsin tanssilajin musiikkia aiot vaparilla soittaa sekä etu- ja sukunimesi. Esim. lindy hop / Maija Mehiläinen
 3. Voit varata seuraavien 7 päivän ajalle yhden enintään 1,5 tuntia kestävän vaparivuoron. Esim. maanantaina varauksia voi tehdä enintään seuraavan viikon maanantaille. Seuraavan vuoron voi varata vasta kun edellinen varaus on käytetty.
 4. Älä poista kalenterimerkintöjä ja ole tarkkana, jos käytät Google-kalenteria työkalenterinasi, ettei henkilökohtaisia merkintöjäsi päädy Comets Clubin varauskalenteriin.
 5. Pukinmäen salille pääset ovikoodilla, jonka saat Timolta kalenterimuokkausoikeuden myötä.
 6. Tuo mukanasi soitettava musiikki. Muutkin voivat tulla harjoittelemaan.
 7. Vaparin jälkeen merkitse kaikki läsnäolijat vaparilokikirjaan, joka on Comets Clubin eteisessä.
 8. Siivous: nihkeämoppaa tai imuroi sali, sammuta valot ja siivoa jälkesi.
 9. Varmista, että ovi menee kiinni ja lukkoon, kun poistut salilta.

Kysymykset ja poikkeusluvat esim. ennakkovarauksiin Hanna Vammeljoelta: hanna.vammeljoki@comets.fi

Ennakkovarausluvan voi saada muun muassa vierailevan ammattivalmentajan yksäreitä varten. HUOM.! Myös yksäri-merkintäisille vuoroille voivat muutkin cometslaiset tulla harjoittelemaan; yksityiskäyttöön salia ei voi varata.

Harjoittele Cometsin vuoroilla muilla saleilla

Cometsin jäsenmaksun maksaneet tanssijat voivat harjoitella myös muilla Cometsin varaamilla salivuoroilla muun muassa kouluilla. Osalla näistä vaparivuoroista on tietyn lajin vakiovuoro, osa on varattavissa viikoittain kuten Comets Clubikin.

Jos vuoron kohdalla lukee VAPAA, voit varata sen lähettämällä sähköpostin salivastaavalle Hanna Vammeljoelle: hanna.vammeljoki@comets.fi. Ilmoita viestissä varaajan nimi sekä minkä Cometsin tanssilajin musiikkia aiot vaparilla soittaa. Varausehdot ovat samat kuin Comets Clubilla, jokainen seuran jäsen voi siis varata yhden vuoron tällä sivulla luetelluista vuoroista TAI Cometsin salilta seuraavien 7 päivän ajalle. Heti kun edellinen varaus on käytetty, voit varata seuraavan vuoron.

Vapaaharjoitusryhmät Facebookissa

Monilla lajeilla on Facebookissa vapariryhmät, joissa muun muassa tiedotetaan vaparivuoroista ja etsitään treenipareja.

Akrobatia
Boogie woogie
Bugg
Jazz roots
Juniorit
Lindy hop
Rock’n’roll
Rockabilly
West coast swing