Comets

Vapaaharjoittelu

Harjoittele itsenäisesti

Vapaaharjoittelut eli vaparit ovat yksi tanssijana kehittymisen kulmakivistä. Vapareilla voit harjoitella omaehtoisesti tanssikursseillamme oppimiasi kuvioita, tanssitekniikkaa ja musiikin tulkintaa.

Cometsin jäsenet voivat hakea vapaaharjoitteluoikeudet myClubin kautta. https://comets.myclub.fi/flow/events/2688621

Muistathan tulla salille vain terveenä ja hygieniaohjeita noudattaen.

Vapaaharjoittelusäännöt

 • Ulko-ovi pidetään vapaaharjoittelun aikana lukittuna.
 • Ulkokengät riisutaan eteisessä ja jätetään eteiseen.
 • Jos isossa salissa on valmennus ja olet menossa pieneen saliin, siirry sinne mahdollisimman vähän häiriötä aiheuttaen.
 • Eteisen lisäksi vaatteita voi vaihtaa ja säilyttää pukuhuoneessa, joka on salien välissä – kaikki tilat ovat unisex.
 • Pienessä salissa on keittiö, jota voi käyttää silloin, kun siellä ei ole valmennuksia. Käytön jälkeen jokainen tiskaa heti itse kaikki käyttämänsä astiat.
 • Sammuta musiikinsoittolaitteet, valot ja varmista, että ovi menee kiinni ja lukkoon, kun poistut salilta.
 • Salilta viimeisenä lähtevän on sammutettava valot ja varmistettava, että ulko-ovi menee lukkoon.
 • Sisäänkäynnissä on tallentava kameravalvonta.
 • Varaajan täytyy ilmoittaa välittömästi hallitukselle sähköpostiin hallitus (at) comets.fi, jos havaitsee puutteita salilla mm. siisteydessä, hygieniassa, pesuaineissa, käsidesissä jne.

Siivousohjeet

 • Harjoitusvuoron päätteeksi varaajan on nihkeämopattava tai imuroitava sali. Imuroi mopista pölyt. (Ohjeet löytyy siivouskomerosta)
 • Tyhjennä roskikset, jos täynnä. Roskakatoksen avain löytyy ulko-oven läheltä postilaatikon yläpuolelta. Siinä on iso metallinen rengas avaimenperänä. Roskakatos on tiilinen rakennus parkkipaikan reunassa. Palauta avain takaisin samaan naulaan.
 • Sammuta valot ja laitteet.
 • Pyyhi pinnat, joihin olet koskenut (myös ovenkahvat) kostealla rätillä tai puhdistusliinalla.
 • Mikäli käytit pienen salin keittiötä, niin siivoa jälkesi. Jokainen tiskaa heti itse kaikki käyttämänsä astiat.

Varausohje Comets Club – iso ja pieni sali

Vapaaharjoitusaika varataan omatoimisesti kyseisen salin kalenterista.
Comets Clubin ison salin kalenteri ja pienen salin kalenteri. Kalenterien käyttöä varten tarvitset sekä Google-tilin että muokkausoikeuden. Salin käyttöoikeuden saaminen edellyttää, että olet maksanut jäsenmaksun eikä aiempia kurssimaksuja ole maksamatta.

 1. Varaa aika kalenterista. Valitse pieni tai iso tanssisali. Merkitse kalenterivaraukseen, minkä Cometsin tanssilajin musiikkia aiot vaparilla soittaa sekä etu- ja sukunimesi, esimerkiksi Lindy hop / Maija Mehiläinen.
 2. Voit varata seuraavien 7 päivän ajalle yhden enintään 1,5 tuntia kestävän vaparivuoron. Esimerkiksi maanantaina varauksia voi tehdä enintään seuraavan viikon maanantaille. Seuraavan vuoron voi varata vasta, kun edellinen varaus on käytetty.
 3. Älä poista kalenterimerkintöjä ja ole tarkkana, jos käytät Google-kalenteria työkalenterinasi, ettei henkilökohtaisia merkintöjäsi päädy Comets Clubin varauskalenteriin.
 4. Tuo mukanasi soitettava musiikki.
 5. Kysymykset ja poikkeusluvat esim. ennakkovarauksiin Hanna Vammeljoelta: hanna.vammeljoki(at)comets.fi
 6. Jos aiot tulla toisen varaamalle vuorolle, kirjoita nimesi alkuperäisen varauksen tehneen henkilön varaukseen, kohtaan lisäkuvaus. Näin muutkin tietävät, onko vuorolla vielä tilaa vai ei.

Ennakkovarausluvan voi saada muun muassa vierailevan ammattivalmentajan yksäreitä varten. HUOM! Myös yksäri-merkintäisille vuoroille voivat muutkin Cometslaiset tulla harjoittelemaan – yksityiskäyttöön salia ei voi varata.

Harjoittele Cometsin vuoroilla muilla saleilla

Cometsin jäsenmaksun maksaneet tanssijat voivat yleensä harjoitella myös muilla Cometsin varaamilla salivuoroilla muun muassa kouluilla.

Voit varata vaparivuoron, mikäli kalenterissa vuoron kohdalla lukee VAPAA lähettämällä sähköpostin: hanna.vammeljoki(at)comets.fi. Ilmoita viestissä varaajan nimi sekä minkä Cometsin tanssilajin musiikkia aiot vaparilla soittaa. Varausehdot ovat samat kuin Comets Clubilla. Jokainen seuran jäsen voi siis varata yhden vuoron Comets Clubilta tai muilta saleilta seuraavien 7 päivän ajalle. Voit varata seuraavan vuoron, kun edellinen varaus on käytetty.

Koulusalivuoron käyttäjät suorittavat vuoron jälkeisen siistimisen oman vuoron lopussa. Siistimiseen kuuluu tavaroiden vieminen omille paikoilleen, roskien kerääminen roska-astioihin sekä lattialle kertyneen lian, hiekan tms. pyyhkiminen. Jokaiselle omavalvontakoululle on iltakäyttäjiä varten varattu leveävartinen moppi sekä rikkalapio ja harja. Siivousvälineille on varattu oma siivouskomero. Eli käytännössä siivouksena yleensä riittää kävellä mopin kanssa salin läpi kerran ja kerätään roskat pois.

Kalenterit

Vapaaharjoitusryhmät Facebookissa

Monilla lajeilla on Facebookissa vapariryhmät, joissa muun muassa etsitään treenipareja.

Akrobatia
Boogie woogie
Bugg
Collegiate Shag
Jazz roots
Juniorit
Lindy hop
Rock’n’roll
Rockabilly
West coast swing / West coast swing -vaparit