Comets

Vapaaharjoittelu

Harjoittele itsenäisesti

Vapaaharjoittelut eli vaparit ovat yksi tanssijana kehittymisen kulmakivistä. Vapareilla voit harjoitella omaehtoisesti tanssikursseillamme oppimiasi kuvioita, tanssitekniikkaa ja musiikin tulkintaa.

Erityisohjeet Comets Clubin salien käyttöön korona-aikana

Salit eivät ole käytössä 1.-28.4.2021

 

Cometsin jäsenmaksun maksaneet voivat käydä Comets Clubilla Pukinmäessä  harjoittelemassa omatoimisesti sitoutumalla seuraaviin ohjeisiin.

Vapaaharjoitusaika varataan omatoimisesti kyseisen salin kalenterista.
Ison salin kalenteri
Pienen salin kalenteri
Sen käyttöä varten tarvitset sekä Google-tilin että muokkausoikeuden. Salin käyttöoikeuden saaminen edellyttää, että olet maksanut jäsenmaksun eikä aiempia kurssimaksuja ole maksamatta.

Varaajan täytyy ilmoittaa välittömästi hallitukselle sähköpostiin hallitus (at) comets.fi, jos havaitsee puutteita salilla mm. siisteydessä, hygieniassa, pesuaineissa, käsidesissä jne. Kaikki vapaaharjoitteluvuoron aikana mukana olleet on merkittävä joko kalenterivaraukseen tai vaparilokikirjaan.

Varausohje

 1. Pyydä kalenterin muokkausoikeus Timo Huhtiselta: timo.huhtinen(at)comets.fi.
 2. Varaa aika kalenterista. Valitse pieni tai iso tanssisali. Merkitse kalenterivaraukseen, minkä Cometsin tanssilajin musiikkia aiot vaparilla soittaa sekä etu- ja sukunimesi, esim. lindy hop / Maija Mehiläinen.
 3. Voit varata seuraavien 7 päivän ajalle yhden enintään 1,5 tuntia kestävän vaparivuoron. Esim. maanantaina varauksia voi tehdä enintään seuraavan viikon maanantaille. Seuraavan vuoron voi varata vasta, kun edellinen varaus on käytetty.
 4. Älä poista kalenterimerkintöjä ja ole tarkkana, jos käytät Google-kalenteria työkalenterinasi, ettei henkilökohtaisia merkintöjäsi päädy Comets Clubin varauskalenteriin.
 5. Pukinmäen salille pääset ovikoodilla, jonka saat Timo Huhtiselta kalenterimuokkausoikeuden myötä.
 6. Tuo mukanasi soitettava musiikki.
 7. Vaparin jälkeen merkitse kaikki läsnäolijat vaparilokikirjaan, joka on Comets Clubin eteisessä.
 8. Harjoitusvuoron päätteeksi varaajan on siivottava sali. 
 9. Myös keittiö ja wc-tilat on siivottava, mikäli niitä on käyttänyt.
 10. Siivous: siivoa jälkesi, pyyhi pinnat, joihin olet koskenut ja nihkeämoppaa tai imuroi sali.
 11. STUL:n ohjeiden mukaan salien roskikset pitää päivittäin tyhjentää. Jos huomaat roskakorien olevan täynnä ja olet päivän viimeinen harjoittelija, ole ystävällinen ja vie roskat salin roskakatokseen.
 12. Roskakatoksen avain löytyy ulko-oven läheltä postilaatikon yläpuolelta. Siinä on iso metallinen rengas avaimenperänä. Roskakatos on tiilinen rakennus parkkipaikan reunassa. Palauta avain takaisin samaan naulaan.
 13. Sammuta valot ja varmista, että ovi menee kiinni ja lukkoon, kun poistut salilta.

Kysymykset ja poikkeusluvat esim. ennakkovarauksiin Hanna Vammeljoelta: hanna.vammeljoki(at)comets.fi

Ennakkovarausluvan voi saada muun muassa vierailevan ammattivalmentajan yksäreitä varten. HUOM! Myös yksäri-merkintäisille vuoroille voivat muutkin cometslaiset tulla harjoittelemaan – yksityiskäyttöön salia ei voi varata.

Luethan myös salin säännöt.

Harjoittele Cometsin vuoroilla muilla saleilla (Koulusalit eivät ole käytössä tänä keväänä)

Cometsin jäsenmaksun maksaneet tanssijat voivat yleensä harjoitella myös muilla Cometsin varaamilla salivuoroilla muun muassa kouluilla.

Vapaaharjoitusryhmät Facebookissa

Monilla lajeilla on Facebookissa vapariryhmät, joissa muun muassa etsitään treenipareja.

Akrobatia
Boogie woogie
Bugg
Collegiate Shag
Jazz roots
Juniorit
Lindy hop
Rock’n’roll
Rockabilly
West coast swing / West coast swing -vaparit