Comets

Uuden kilpailijan ohjeet

West coast swingin viralliset kilpailut ovat World Swing Dance Councilin (WSDC) hyväksymien tapahtumien kilpailuja eli niin sanottuja WSDC-pistekilpailuja. Kilpailumuotona on Jack & Jill, joka tarkoittaa, että kilpailuparit ja musiikki arvotaan. Et siis tarvitse omaa paria kilpaillaksesi west coast swingissä. WSDC-tapahtumia on Euroopassa lähes joka viikonloppu. Suomessa on vuoden aikana pari WSDC-pistekilpailua. Kilpailut ovat aina osana tapahtumaa, jossa on myös tanssitunteja ja tanssibileitä.

Tule mukaan reissaamaan, tanssimaan ja kilpailemaan!

Kilpailusarjat

Viralliset WSDC-pistekilpailusarjat ovat Novice, Intermediate, Advanced ja All-stars. Kaikki tapahtumat eivät tarjoa jokaista sarjaa tai sarjoja saatetaan yhdistää kilpailijoiden määrästä riippuen.

Suurimmassa osassa tapahtumia järjestetään myös Newcomer-kilpailut, jolla pyritään kannustamaan uusia harrastajia kilpalattialle. Newcomer-kilpailusarja onkin tarkoitettu vasta tanssiharrastuksensa aloittaneille tanssijoille, joilla ei ole vielä kilpailukokemusta.

Kilpailemisen voi aloittaa Newcomer- tai Novice-sarjassa. Seuraaville tasoille pääsyvaatimuksena on WSDC-pisterajat. Kilpailuista annetut pisteet riippuvat kilpailusijoituksesta ja siitä, montako tanssijaa samassa roolissa (seuraajat tai viejät) osallistui kilpailuihin. Tanssijat keräävät henkilökohtaisia pisteitä. Pisterekisteri löytyy WSDC:n sivuilta.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Kilpailuihin voi yleensä ilmoittautua vielä tapahtumapaikalla. Leiri-ilmoittautuminen on tehtävä ennakkoon. WSDC:n sivuilta löytyy tapahtumakalenteri, johon pyritään laittamaan kaikki vuoden tapahtumat, joissa on viralliset pistekilpailut.

Kilpailusäännöt

Tutustu kilpailusääntöihin WSDC:n kotisivuilla.

Kysymyksiä?

Lisätietoja kilpailemisesta west coast swingissä voit kysyä esimerkiksi westin lajivastaavilta Hannalta (hanna.vammeljoki(at)comets.fi) ja Kaisalta (kaisa.katka(at)comets.fi) tai lajin valmentajilta