Comets

Uuden kilpailijan ohjeet

Suomen Tanssiurheiluliitto koordinoi kotimaista kilpailutoimintaa. Tanssiurheiluliiton GP-kisoja järjestetään syys- ja kevätkaudella noin kerran kuukaudessa ympäri Suomea. GP-kisoissa liiton virallisia lajeja ovat boogie woogie, bugg, lindy hop, rock’n’roll ja rock’n’roll formaatio. Lisäksi GP-kisoissa tanssitaan erilliskilpailuna myös fusku ja rockabilly. Kilpailemaan pääsevät kaikenikäiset! Comets tukee kilpailijoita maksamalla osallistumismaksut kilpailuihin sekä korvaamalla kilpailulisenssit.

Lue lisää siitä miksi kannattaa kilpailla paritanssissa.

Ikäsarjat ja taitoluokat

Tarkat lajikohtaiset ikäsarjat ja taitoluokat löytyvät Tanssiurheiluliiton sivuilta rock’n’swing-tanssien säännöistä kohdasta 6.2.

Uudet kilpailijat aloittavat kilpailemisen yleensä D-taitoluokassa. Kansalliset GP-kilpailut ovat nousupistekilpailuja, mutta tanssipari voi halutessaan nousta seuraavaan taitoluokkaan (C, B, A) myös ilman nousupisteiden saavuttamista.

Seniorit: Parin vanhempi osapuoli täyttää vähintään 40 vuotta ja parin nuorempi osapuoli vähintään 35 vuotta kilpailuvuoden aikana. Pari voi halutessaan kilpailla sekä yleisessä ikäluokassa että seniori-ikäluokassa.

Tanssiurheiluliiton kilpailijakortisto

Seuraavat tiedot pitää rekisteröidä sähköiseen kilpailijakortistoon hyvissä ajoin ennen kunkin kilpailun viimeistä ilmoittautumispäivää, jotta tiedot ehditään hyväksyä Suomen Tanssiurheiluliitossa:

  • uudet kilpailijat
  • uudet kisaparit/joukkueet
  • muutokset kilpailulajeissa, ikäluokissa ja taitoluokissa
  • edustusseuran muutokset (HUOM! seurasiirtoprosessi kestää pidempään!).

Ilmoita siis kilpailijoiden nimet (kuten kirjoitettu lisenssissä) ja syntymäajat ajoissa ennen ensimmäistä kilpailua sähköpostitse kilpailijavastaavalle: etunimi.sukunimi(at)comets.fi.

Lisenssi

Kaikilla Tanssiurheiluliiton virallisissa lajeissa kilpailevilla henkilöillä tulee olla kilpailijalisenssi. Liiton viralliset lajit ovat boogie woogie, bugg, lindy hop, rock’n’roll ja rock’n’roll formaatio. Myös muiden lajien kilpailijat voivat ottaa lisenssin, johon saa otettua tanssiurheilun kattavan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailijat valitsevat joko A-, B- tai B2-lisenssin, joka määräytyy syntymävuoden mukaan. Lisätietoja Suomen Tanssiurheiluliiton -sivuilta.

Ohjeet lisenssin ostoon

Osta lisenssi ja vakuutus (Suomisport)

Valitse
– vakuutuksellinen lisenssi
– Suomen Tanssiurheiluliitto ry
– rock’n’swing-tanssit
– Comets
– A-lisenssi
– A-vakuutus

Comets korvaa kilpailijoilleen lisenssin ja vakuutuksen hinnan kokonaan tai osittain hakemuksesta, kun olet osallistunut vähintään yhteen kilpailuun.

Loukkaannuitko urheilukilpailuissa tai -harjoituksissa? OP:n Vahinkoapu.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Ilmoittautuminen alkaa, kun kisakutsu tulee (noin 6 viikkoa ennen kilpailupäivää). Ilmoittautumisen avauduttua kerromme Kilpailut Suomessa -sivulla, miten kilpailuihin ilmoittaudutaan ja milloin ilmoittautuminen päättyy. Cometsin kilpailuilmoittautumisia kulloinkin hoitava henkilö ilmoittaa kaikki Cometsin parit kisajärjestäjälle.

Osallistumismaksut

Comets maksaa toistaiseksi ilmoittamiensa parien kilpailuosallistumismaksut Tanssiurheiluliiton kotimaisiin GP- ja SM-kilpailuihin.

Kilpailumatkatuki

Seuran jäsenet voivat hakea matkatukea kilpailumatkoille.

Cometsin matkustusohjesääntö linjaa korvauksen ja tuen hakemisesta sekä maksamisesta. Hakemukset käsittelee seuran hallitus.

Kilpailumatkatuki kansallisiin GP-kisoihin on aina enintään 20 euroa/kilpailija. Oman auton käytöstä syntyneitä polttoaine- tai energiakustannuksia seura ei pääsääntöisesti korvaa.

Kilpailusäännöt

Tutustu rock- ja swing-tanssien kilpailusääntöihin Suomen Tanssiurheiluliiton kotisivuilla

Ei paria?

Kerro kisakiinnostuksestasi esimerkiksi omille valmentajillesi, lajivastaavalle tai kilpailijavastaavalle. Pyrimme parhaamme mukaan saattamaan potentiaalisia pareja yhteen. Kysy myös kurssikavereiltasi, olisiko heistä joku kiinnostunut kisaamaan kanssasi.

Tiedotus

Cometsin kilpailijoiden oma aktiivinen tiedotuskanava löytyy Facebookista nimellä Cometsin Kilpailijat. Liity ryhmään!

Kysymyksiä?

Voit esittää kysymyksiä esimerkiksi lajivastaaville, valmentajille sekä kilpailijavastaavalle