Let's dance

Juniorit 9–16-v.

Monipuolisesti kursseja junioreille

Cometsin juniorikursseilla tanssivat 9–16-vuotiaat. Järjestämme kursseja alkeista edistyneisiin. Kursseilla kehitetään monipuolisesti junioreiden tanssitaitoja ryhmämuodossa ja paritanssissa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua kilpavalmennukseen.

Kursseja järjestetään Comets Clubilla (Pukinmäenaukio 2) ja Malmilla Karviaistien koululla.

Cometsin valmennusaikataulu syksy 2018

Tutustu lajeihin:


Showformaatio

Ilmoittautuminen showformaatio-ryhmään

Kurssi on suunnattu 9–16-vuotiaille Cometsin junioreille. Kurssille osallistuminen ei edellytä minkään lajin aiempaa osaamista tai omaa paria. Kurssilla tanssitaan pääasiassa muodostelmassa ryhmässä ja tehdään lisäksi yksilö- ja pariharjoitteita.

Showformaatio-kurssilla harjoitellaan

 • yleistä tanssitekniikkaa, kuten tanssiasentoja, vartalonhallintaa, erilaisia rytmejä ja pyörimistä
 • esittämistä ja esiintymistä
 • rock’n’rollin perustekniikkaa.

Kurssiin sisältyy myös hyvä yhteishenki sekä tanssin ilo!

Kurssilla tehdään yksi esitettäväksi tarkoitettu koreografia. Jokaisella tunnilla lämmitellään, harjoitetaan jotain teknistä aihetta, tanssitaan koreografiaa, tehdään vartalonhallinta- ja lihaskuntoharjoitteita sekä liikkuvuutta lisääviä harjoitteita.


Boogie woogie

Alkeet

Ilmoittautuminen boogie woogien alkeisiin

Boogie woogie sopii erinomaisesti lasten ja nuorten tanssilajiksi, sillä lajissa yhdistyvät lumoavalla tavalla luovuus ja urheilullisuus. Laji sisältää sähäkkää jalkatekniikkaa, nopeita pyörähdyksiä ja monipuolista vartalon käyttöä. Boogie woogiessa korostetaan tanssijoiden musiikintulkintaa ja lajissa on showtanssielementtejä. Muista tansseista poiketen laji on vapaavientinen eli viejä päättää tanssin kuviot tanssin aikana.

Boogietreeneissä kehittyvät erityisesti

 • monipuoliset liikkumistaidot
 • ketteryys ja tasapaino
 • esiintymistaidot
 • luovuus
 • kilpatasolla myös pariakrobatiataidot.

Parikilparyhmä

Ilmoittautuminen boogie woogien parikilparyhmään

Cometsin boogie woogie -parikilparyhmässä juniorit pääsevät suoraan Suomen parhaiden tanssijoiden valmennukseen. Kilparyhmää valmentavat moninkertaiset boogie woogien suomenmestarit Reetta Koivuniemi ja Tuomas Sillanpää. Parikilparyhmässä juniorit saavat henkilökohtaista valmennusta, jonka tavoitteena on tanssillisuuden kehittyminen. Lajissa voi kilpailla niin Suomessa kuin kansainvälisillä kilpakentilläkin.


Rock’n’roll

Rock’n’roll Formaatio

Ilmoittautuminen rock’n’roll formaatio -ryhmään

Rock’n’roll on Cometsin urheilullisin tanssilaji, joka sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille! Alkeiskurssilla opetellaan lajin perusteet – jousto, polkut, perusaskel ja kuviot. Rock’n’roll formaatio on harrasteryhmä, jossa opetellaan syksyn aikana koreografia ja esiinnytään seuran tilaisuuksissa. Ryhmä voi tähdätä kevätkaudella 2019 kilpailuihin.

Rock’n’roll on häikäisevän nopealiikkeinen tanssi, jossa korostuvat sähäkät ja dynaamiset kuviot. Rokissa kehittyvät erityisesti

 • dynaamiset liikkumistaidot
 • liikemuisti
 • parityöskentelytaidot
 • tasapaino
 • koordinaatio
 • lihaskunto
 • esiintymisrohkeus.

Venyttelyt ja lihasvoiman harjoittaminen kuuluvat harjoitusten sisältöön alusta lähtien.

Parirokki

Ilmoittautuminen parirokkikurssille

Alkeiskurssin jälkeen juniorit voivat jatkaa rock’n’rollia parirokkikurssilla. Kurssi soveltuu oman parin kanssa tanssiville 9–16-vuotiaille, jotka osaavat lajin perusteet. Kurssilla kannustetaan kokeilemaan myös kilpailemista.

Rock’n’rollia tanssiessa kehittyvät erityisesti parityöskentelytaidot, tasapaino, koordinaatio, lihaskunto ja esiintymisrohkeus. Venyttelyt ja lihasvoiman harjoittaminen kuuluvat harjoitusten sisältöön alusta lähtien. Laji sisältää edistyneemmällä tasolla pariakrobatiaa.

Rock’n’rollissa voi kilpailla sekä Suomessa että maailmalla.


Jatko/edistyneet

Ilmoittautuminen jatko/edistyneet-ryhmään

Lajit: boogie woogie ja bugg

Jatko/edistyneisiin juniori voi tulla rock’n’rollin tai boogie woogien alkeiskurssin jälkeen. Jatko/edistyneet tason kurssilla monipuolistetaan tanssitaitoja ja kehitetään tanssitekniikkaa, musiikin tulkintaa sekä kuvioita. Kurssilla ei tarvita omaa paria.