Let's dance

Juniorit 9–16-v.

Monipuolisesti kursseja junioreille

Cometsin juniorikursseilla tanssivat 9–16-vuotiaat. Järjestämme kursseja alkeista edistyneisiin. Kursseilla kehitetään monipuolisesti junioreiden tanssitaitoja ryhmämuodossa ja paritanssissa. Kilpailemisesta kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua kilpavalmennukseen.

Kursseja järjestetään Comets Clubilla (Pukinmäenaukio 2) ja Malmilla Karviaistien koululla.

Cometsin alustava valmennusaikataulu syksy 2018

Tutustu lajeihin:


Showformaatio

Kurssi on suunnattu 9–16-vuotiaille Cometsin junioreille. Kurssille osallistuminen ei edellytä minkään lajin aiempaa osaamista tai omaa paria. Kurssilla tanssitaan pääasiassa muodostelmassa ryhmässä ja tehdään lisäksi yksilö- ja pariharjoitteita.

Showformaatio-kurssilla harjoitellaan

 • yleistä tanssitekniikkaa, kuten tanssiasentoja, vartalonhallintaa, erilaisia rytmejä ja pyörimistä
 • esittämistä ja esiintymistä
 • rock’n’rollin perustekniikkaa.

Kurssiin sisältyy myös hyvä yhteishenki sekä tanssin ilo!

Kurssilla tehdään yksi esitettäväksi tarkoitettu koreografia. Jokaisella tunnilla lämmitellään, harjoitetaan jotain teknistä aihetta, tanssitaan koreografiaa, tehdään vartalonhallinta- ja lihaskuntoharjoitteita sekä liikkuvuutta lisääviä harjoitteita.


Boogie woogie

Alkeet

Boogie woogie sopii erinomaisesti lasten ja nuorten tanssilajiksi, sillä lajissa yhdistyvät lumoavalla tavalla luovuus ja urheilullisuus. Laji sisältää sähäkkää jalkatekniikkaa, nopeita pyörähdyksiä ja monipuolista vartalon käyttöä. Boogie woogiessa korostetaan tanssijoiden musiikintulkintaa ja lajissa on showtanssielementtejä. Muista tansseista poiketen laji on vapaavientinen eli viejä päättää tanssin kuviot tanssin aikana.

Boogietreeneissä kehittyvät erityisesti

 • monipuoliset liikkumistaidot
 • ketteryys ja tasapaino
 • esiintymistaidot
 • luovuus
 • kilpatasolla myös pariakrobatiataidot.

Parikilparyhmä

Cometsin boogie woogie -parikilparyhmässä juniorit pääsevät suoraan Suomen parhaiden tanssijoiden valmennukseen. Kilparyhmää valmentavat moninkertaiset boogie woogien suomenmestarit Reetta Koivuniemi ja Tuomas Sillanpää. Parikilparyhmässä juniorit saavat henkilökohtaista valmennusta, jonka tavoitteena on tanssillisuuden kehittyminen. Lajissa voi kilpailla niin Suomessa kuin kansainvälisillä kilpakentilläkin.


Rock’n’roll

Alkeet

Rock’n’roll on Cometsin urheilullisin tanssilaji, joka sopii erityisen hyvin lapsille ja nuorille! Alkeiskurssilla opetellaan lajin perusteet – jousto, polkut, perusaskel ja kuviot. Kurssilla tanssitaan yksin ja parin kanssa.

Rock’n’roll on häikäisevän nopealiikkeinen tanssi, jossa korostuvat sähäkät ja dynaamiset kuviot. Rokissa kehittyvät erityisesti

 • dynaamiset liikkumistaidot
 • liikemuisti
 • parityöskentelytaidot
 • tasapaino
 • koordinaatio
 • lihaskunto
 • esiintymisrohkeus.

Venyttelyt ja lihasvoiman harjoittaminen kuuluvat harjoitusten sisältöön alusta lähtien.

Parirokki

Alkeiskurssin jälkeen juniorit voivat jatkaa rock’n’rollia parirokkikurssilla. Kurssi soveltuu oman parin kanssa tanssiville 9–16-vuotiaille, jotka osaavat lajin perusteet. Kurssilla kannustetaan kokeilemaan myös kilpailemista.

Rock’n’rollia tanssiessa kehittyvät erityisesti parityöskentelytaidot, tasapaino, koordinaatio, lihaskunto ja esiintymisrohkeus. Venyttelyt ja lihasvoiman harjoittaminen kuuluvat harjoitusten sisältöön alusta lähtien. Laji sisältää edistyneemmällä tasolla pariakrobatiaa.

Rock’n’rollissa voi kilpailla sekä Suomessa että maailmalla.


Jatko/edistyneet

Lajit: boogie woogie, rock’n’roll, fusku, bugg ja hip hop

Jatko/edistyneisiin juniori voi tulla rock’n’rollin tai boogie woogien alkeiskurssin jälkeen. Jatko/edistyneet tason kurssilla monipuolistetaan tanssitaitoja ja kehitetään tanssitekniikkaa, musiikin tulkintaa sekä kuvioita. Päälajeina jatko/edistyneiden ryhmässä ovat boogie woogie ja rock’n’roll – lisäksi tutustutaan fuskun ja buggin perusteisiin. Tanssillisuutta ja vartalonhallintaa juniorit pääsevät kehittämään myös muutamalla hip hop -tunnilla.